Blogs

Banaan- havermoutpannenkoekjes

Wie wil er nou niet ontbijten met zo'n stapel? Deze pannenkoekjes zijn de perfecte start op een vrije ochtend. Versier de stapel met jouw favoriete toppings en jouw dag kan niet meer stuk!

Sinaasappel- kwarktaart

Haal de herfst in huis met deze gezonde kwarktaart. De frisse sinaasappels, walnoten en een vleugje kaneel maken deze oranje kanjer tot een echte verwennerij!

Quinoabowl met gegrilde groenten

Eten uit een bowl is helemaal hip. In dit recept vul ik mijn kommetje met quinoa, gegrilde groenten, hummus en amandelen!

Omelet met hüttenkäse, cherrytomaten en basilicum

Een omelet in de kleuren van de Italiaanse vlag! Fris door de hüttenkäse, kruidig door de basilicum en met een extra bite van pijnboompitten. Goed voor een flinke portie eiwit en lekker voedzaam!

De zin en onzin over… gluten!

Gluten' en 'glutenvrij': woorden die tegenwoordig vaak langskomen. Glutenvrij eten is hot en zou zelfs gezondheidsvoordelen opleveren. Maar wat zijn gluten eigenlijk? En wat is nu de echte waarheid over glutenvrij eten?

Appelcake

Een gezonde appelcake gemaakt van appelmoes! Fris, stevig, voedzaam en vullend. Een ideaal tussendoortje voor de zoete trek.

5 redenen waarom je niet afvalt

Afvallen is niet altijd even makkelijk. Veel mensen maken verkeerde keuzes bij het afvallen. Hierdoor boeken ze geen of minder resultaat. Zonde! Ik laat je 5 veelgemaakte fouten zien, zodat jij ze kunt voorkomen.

Homemade granola

Granola is een mengsel van knapperige, voedzame granen. Heerlijk door bijvoorbeeld yoghurt of kwark. Je kunt het makkelijk zelf maken. Kies jouw favoriete ingrediënten, maak een flinke voorraad en zet binnen enkele minuten een lekker ontbijt op tafel!

Herstelvoeding na het sporten

Goede herstelvoeding na het sporten zorgt voor spierherstel, spieropbouw en aanvulling van je energievoorraden. Maar heeft iedereen herstelvoeding nodig? En wat is eigenlijk een goede herstelvoeding?

Springrolls met pindadip

Springrolls, ook wel verse loempia's genoemd, zijn het ultieme Vietnamese streetfood. Ideaal om restjes in te verwerken en je kunt er eindeloos mee variëren. Probeer eens deze variant met kipfilet en een heerlijke pindadip!

Eerst water, de rest komt later!

Water drinken is belangrijk! Dat wist je waarschijnlijk al, maar waarom heb je voldoende vocht nodig voor een gezond lichaam, en hoe kom je dagelijks aan de aanbevolen hoeveelheid?

Smeuïge kikkererwtencake

Een zoete cake van kikkererwten? Jazeker! De kikkererwten zorgen voor een lekker smeuïge, natte cake. Neem gerust een flinke plak, want dit is een smakelijk én verantwoord tussendoortje!