Vandaag eten we uit een bowl! Gerechten geserveerd in een bowl, ofwel gewoon een kom, zijn helemaal hip. Het ziet er leuk uit,
eet makkelijk en is ook nog eens snel klaar. In dit recept vul ik mijn kommetje met quinoa, gegrilde groenten, hummus en amandelen. Deze ingrediënten maken de bowl tot een voedzame, kleurrijke én
volledig plantaardige maaltijd. Goed voor een stevige lunch of een wat lichtere avondmaaltijd!
Ingrediënten
50 gram quinoa
Halve paprika
Halve courgette
1 eetlepel hummus
1 eetlepel amandelen (ongezouten)
Extra: grillpan
Bereiding
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de paprika in repen en de courgette in schijfjes (van
circa een halve cm). Verhit de grillpan (zonder olie) en grill de groenten op middelhoog vuur voor circa 3 à 4 min. Keer af en toe en giet ondertussen de quinoa af. De groenten zijn klaar als ze
een mooi grillpatroon hebben. Doe de quinoa in een mooie kom en vul aan met de gegrilde groenten. Schep er de lepel hummus over en maak af met de amandelen. Eet smakelijk!
Tips
–> Varieer gerust met de groenten: aubergine is ook ontzettend lekker in dit gerecht.
–> Meer of minder trek? Speel zelf met de hoeveelheid quinoa en voeg eventueel extra groenten toe.
–> Vervang de hummus eens door een klein blokje verkruimelde fèta-kaas.
Voedingswaarden
352 kcal
11 gram eiwit
41 gram koolhydraten (waarvan 2 gram suikers)
15 gram vet (waarvan 3 gram verzadigd vet)
6 gram vezels