Het rood van de cherrytomaten, wit van de hüttenkäse en het groen van de basilicum. Een heerlijk frisse. kruidige omelet met
een knapperige bite van geroosterde pijnboompitten. Goed voor een flinke portie eiwit en lekker voedzaam. Je
kunt de omelet natuurlijk zo opeten, maar hij is ook erg geschikt voor mee naar het werk. Rol hem op als een wrap, wikkel in folie, stop hem in je tas en je bent verzekerd van een gezonde
lunch.
Ingrediënten (1 pers)
2 eieren
50 gram hüttenkäse
100 gram cherrytomaten
1 eetlepel pijnboompitten
5 blaadjes verse basilicum
Scheutje melk
Scheutje olie
Peper naar smaak
Bereiding
Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan. Laat ze afkoelen op een bordje. Kluts de eieren met een scheutje melk goed
door elkaar. Voeg naar smaak wat peper toe. Verwarm de koekenpan opnieuw op middelhoog vuur en voeg een scheutje olie toe. Schenk het eimengsel in de pan en laat rustig stollen. Keer om zodra de
bovenkant stevig is en laat nog even garen. Laat de omelet afkoelen op een bord. Snijd ondertussen de cherrytomaten door de helft. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes. Beleg de omelet met de
hüttenkäse en de cherrytomaten. Maak af met de basilicum en bestrooi met de pijnboompitten. Smakelijk!
Tips
–> Meer groenten? Bak extra groenten mee in de omelet (champignons, ui, etc.) of neem meer groenten als vulling
(avocado, verse spinazie, etc.).
–> Vervang de basilicum eens door bieslook.
–> Ook erg lekker met wat plakjes kipfilet of gerookte zalm.
–> Extra veel trek? Eet de omelet met een snee volkorenbrood.
Voedingswaarden
335 kcal
35 gram eiwit
5 gram koolhydraten (waarvan 3 gram suikers)
24 gram vet (waarvan 1 gram verzadigd vet)
1 gram vezels