Simpel eten; ik houd er van! Op drukke werkdagen is er niks fijner dan een snelle, gezonde hap die zo op tafel staat. Deze wok met beef, sperziebonen en puntpaprika is een makkie. Zelfs voor
wie niet kan koken! Varieer gerust met diverse soorten groenten of vervang de beef eens door kip, zalm of tofu.
Ingrediënten (2 pers.)
120 gram zilvervliesrijst
200 gram biefstukreepjes of runderreepjes
350 gram sperziebonen
1 rode puntpaprika
2 bosuitjes
1-2 tenen knoflook
2 el ketjap manis
Wokolie
Optioneel: sesamzaad
Bereiding
Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Kook ondertussen de sperziebonen beetgaar. Snijd de puntpaprika in blokjes of reepjes. Snijd vervolgens de bosui in ringetjes en de knoflook
fijn. Verhit een wokpan met de wokolie. Wok de biefstukreepjes of runderreepjes 1 minuut op hoog vuur. Draai het vuur iets lager en voeg de knoflook, bosui en paprika toe. Wok dit kort en voeg
als laatste de ketjap toe. Warm even door en serveer met de zilvervliesrijst. Maak eventueel af met nog wat sesamzaad.