Een brunch mag uitgebreid zijn! Je eet tenslotte je ontbijt en lunch ineen. En wie wil er nu niet zijn dag starten met pizza? Deze zoete variant is voedzaam en gezond. Ik gebruikte kiwi gold
en pindakaas om hem af te maken. En fijne combinatie. Maar je kunt hem natuurlijk helemaal naar eigen invulling versieren, ook erg leuk om met kids te doen! Een gezellig recept om samen te delen.
Ik wens je alvast hele fijne dagen. Geniet!
Ingrediënten
Bodem
150 gram havermout (of havermeel)
150 gram magere kwark
3 eieren
Snuf kaneel
Topping
Magere kwark (of met een smaakje: Lindahls, Melkunie Protein, Skyr of Optimel 0%)
1 à 2 stuks fruit naar keuze
1 el pindakaas 100% (of wat noten, zaden, pitten, rozijnen, cranberries…)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vermaal de havermout eventueel tot havermeel in een keukenmachine, dan wordt je bodem iets fijner van structuur. Doe dit in een kom, samen met de kwark en de
eieren. Voeg de kaneel toe en mix tot een egaal beslag. Bekleed een bakplaat met bakpapier en strijk het beslag met een lepel uit tot een ronde bodem. Bak in circa 30 minuten gaar. Laat de bodem
even afkoelen. Snijd je fruit in de gewenste vorm. Bestrijk de bodem met de kwark en verdeel het fruit erover. Maak af met wat sliertjes pindakaas of strooi er wat anders lekkers overheen. Enjoy!