Bulgur is een volkoren graan dat met name in Turkije veel op tafel staat. Het heeft een fijne bite en een licht nootachtige smaak. Een heerlijk product voor in salades, als vervanger voor
bijvoorbeeld couscous of rijst. Deze salade heeft alles: veel groenten, knapperige noten, hartige kaas en zoete rozijnen. Ik ben groot fan!
Ingrediënten (2 pers.)
100 gram bulgur
100 gram kikkererwten
100 gram cherrytomaten
1 rode paprika
Halve komkommer
2 handjes rucola
75 gram fèta
2 el ongezouten amandelen
2 el rozijnen
Optioneel: verse peterselie
Peper naar smaak
Olijfolie
Bereiding
Bereid de bulgur volgens aanwijzingen op de verpakking. Meng een klein scheutje olie door de bulgur zodra deze klaar is. Maak de groenten schoon. Snijd de paprika in blokjes. Halveer de
cherrytomaten en snijd de komkommer in blokjes of kwart schijfjes. Laat de kikkererwten uitlekken. Meng de bulgur met de groenten, kikkererwten, rozijnen en amandelen. Meng er als laatste de
rucola door en verkruimel de fèta er overheen. Maak naar smaak af met peper en eventueel peterselie.