Makreel is een fantastisch product uit de zee. Het is een vette vis (omega 3-vetzuren), wat hem erg gezond maakt. De gerookte variant heeft veel smaak en is een prima keuze in afwisseling met
verse vis. Combineer die lekkere rooksmaak met frisse tegenhangers; bijvoorbeeld door de gerookte makreel te verwerken in een salade. In dit recept ga ik voor appel, bleekselderij en een
yoghurtdressing. Een fijn lunchgerecht!
Ingrediënten (2 pers.)
0,5 gerookte makreel
3 stengels bleekselderij
1 friszure appel, bijv. Granny Smith
100 gram rucola melange
2 el Griekse yoghurt 0,1%
1 el olijfolie
1 el azijn
1 tl mosterd
1 tl honing
3 el verse bieslook, gesnipperd
Halve citroen
Peper naar smaak
Bereiding
Maak de bleekselderij en appel schoon. Snijd de bleekselderij in halve maantjes. Snijd de appel in blokjes. Was de sla kort. Verdeel de makreel in flakes, gebruik een vork om de graten niet over
het hoofd te zien. Maak de dressing: meng de yoghurt, olie, azijn, mosterd en honing met 1 el bieslook, 1 scheutje citroensap en wat peper naar smaak. Verdeel de sla over een mooie schaal. Voeg
de bleekselderij, appel en makreel toe. Sprenkel er wat dressing over en serveer met de overige bieslook.