Afgelopen week kreeg ik een lading verse courgettes van de buurman, rechtstreeks uit de moestuin. Heerlijk! Zo’n voorraad vraagt om een lekker soepje. Deze courgettesoep is ontzettend snel
klaar. Als je slim bent maak je meteen een grote pan vol, dan kun je er meerdere dagen van genieten. Je kunt dit basisrecept aankleden met bijvoorbeeld reepjes gerookte kipfilet, gerookte
zalmsnippers of, zoals ik dit keer gedaan heb, een rolletje runderrookvlees. Ik heb een groene en een gele courgette gebruikt, maar je kunt ook gewoon twee groene courgettes gebruiken.
Ingrediënten (4 kommen)
2 flinke courgettes
1 grote ui
2 tenen knoflook
2 bouillonblokjes (groenten)
1 L water
Olie
Naar smaak; zuivelspread (bieslook) light
Extra: staafmixer
Bereiding
Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de courgette in blokjes. Verhit een soeppan met dikke bodem met een scheutje olie en fruit hierin de knoflook en ui. Bak de courgettes kort mee. Maak
ondertussen in een andere pan de bouillon. Voeg de bouillon toe aan de soeppan. Breng aan de kook. Laat een kwartiertje zacht pruttelen. Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
Breng op smaak met peper, eventueel een theelepel zuivelspread (bieslook) light en topping naar keuze. Lekker met een snee volkorenbrood.