Hartig, fris en stoer: deze bowl heeft het allemaal. Een ideale vervanger voor een broodje shoarma!
Ingrediënten (2 pers.)
300 gram kipfilet
2 volkoren pitabroodjes
20 cherrytomaatjes
0,5 komkommer
2 handjes ijsbergsla
12 groene of zwarte olijven
50 gram fèta
1 teentje knoflook
1 el Turkse shoarmakruiden (Euroma)
Olie
Knoflooksaus:
6 el Griekse yoghurt 0,1%
1 à 2 teentjes knoflook
1 el fijngehakte platte peterselie
Scheutje citroensap
Scheutje olie
Peper naar smaak
Bereiding
Maak eerst de knoflooksaus. Hak de knoflook fijn en doe dit met de overige ingrediënten in een kom. Meng goed door. Snijd de kipfilet in blokjes. Kruid de kip met de kruiden. Hak de overgebleven
teen knoflook fijn. Verhit een koekenpan met een scheutje olie, fruit de knoflook aan. Voeg de kip toe en bak goudbruin en gaar. Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en halveer de
cherrytomaten. Rooster de pitabroodjes kort in een broodrooster en snijd ze in 4 punten. Halveer de olijven. Neem een mooie schaal of bord en verdeel hier de kip, sla, tomaat, komkommer en punten
pitabrood over. Maak af met de olijven en verkruimel de fèta erover. Serveer met de knoflooksaus.