Ja, je leest het goed! Gezonde chocolade spread voor op brood, crackers en rijstwafels of als dip voor stukjes fruit. Een waar genoegen voor de echte zoetekauw
en choco fanaat (zoals ik). De basis bestaat uit bruine bonen. Hoe onaantrekkelijk dit misschien ook klinkt, juist die bonen maken de spread heerlijk romig. Geloof me, eenmaal geproefd ben je
verkocht! Naast de heerlijk romige en zoete smaak, bevat deze spread ook nog eens een berg eiwitten en vezels. Ga jij hem maken?
Ingrediënten
250 gram bruine bonen (uitgelekt gewicht)
100 gram dadels, ontpit
3 el cacao (ongezoet)
1 tl vanille extract
Scheutje melk
Bereiding
Laat de dadels een aantal minuten wellen in warm water. Laat de bonen goed uitlekken. Doe alle ingrediënten behalve de melk in een keukenmachine of sterke
blender. Giet steeds kleine beetjes melk bij de massa en meng tot een egale, dikke massa. Bewaar tot maximaal 5 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast.