De beste basis voor tomatensaus die er maar is. Tomatenblokjes zijn niks anders dan blokjes tomaat op sap. Geen gekke toevoegingen, weinig calorieën. Ik raad je aan om altijd twee blikken op
voorraad te hebben, samen met wat tomatenpuree. Zo kun je altijd een basis pastasaus maken! Ik geef je het recept voor een easy bolognese saus.
Easy pasta bolognese
Ingrediënten (2 pers.)
120 gram volkoren pasta
200 gram mager rundergehakt
1 blik tomatenblokjes
Half blikje tomatenpuree
1 winterpeen
1 dunne prei
2 stengels bleekselderij
1 ui
1 teentje knoflook
1 el Italiaanse kruiden
Olijfolie
Bereiding
Snijd de knoflook fijn en snipper de uien. Was de prei en snijd in dunne ringen. Schil de winterpeen en snijd in blokjes en snijd de bleekselderij in boogjes. Verhit de olie in een hapjespan en
bak de groenten, knoflook en Italiaanse kruiden 3 min. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze even kort mee. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking
beetgaar. Voeg ondertussen de tomatenblokjes toe aan het gehakt en laat de saus 8 min. op laag vuur pruttelen. Breng op smaak met peper. Giet de pasta af en verdeel met de saus over de borden.