Wist jij dat je van bloemkool en broccoli rijst kunt maken? Zo krijg je nog meer groenten binnen! Voor wie dit nog een beetje spannend vindt; je proeft geen bloemkoolsmaak. Zeker niet als je
je gerecht lekker op smaak brengt. Maak bijvoorbeeld eens deze nasi van bloemkoolrijst.
Nasi van bloemkoolrijst
Ingrediënten (2 pers.)
250 gram bloemkoolrijst
200 gram kipfilet
1 paprika
1 prei
50 gram taugé
1 ui
2 teentjes knoflook
2 el sojasaus
Scheut ketjap manis
0,5 tl komijnpoeder
Rode peper of sambal naar smaak
Bereiding
Snijd de kip in blokjes. Snijd de prei in ringen en de paprika in blokjes. Snipper de ui en knoflook fijn. Als je rode peper gebruikt, snipper deze dan ook fijn. Fruit dit aan in een pan met een
beetje olie. Voeg de komijn en ketjap toe. Voeg de kip toe en bak een paar minuten mee tot hij bijna gaar is. Schep dan de prei en paprika erdoor en vervolgens de bloemkoolrijst. Bak als laatste
even kort de taugé mee. Breng op smaak met eventueel wat extra peper of sambal.
Tip:
Lekker met een gebakken eitje en/of een eetlepel ongezouten pinda’s.