Gezond hoeft niet per se vers of duur te zijn. Dat laat deze tonijn weer even zien! Zet een paar blikjes op voorraad en je kunt er altijd een salade of pasta mee maken. Bomvol eiwitten,
perfect. Hou je van tonijnsalade op een toastje of op brood? Maak dan eens onderstaand recept!
Tonijnsalade
Ingrediënten (1 bakje)
1 blikje (160 gram) tonijnstukken op water
Halve rode ui
4 middelgrote augurken (zoetzuur)
2 el magere kwark
1 kleine el citroensap
Peper en zout naar smaak
Bereiding
Laat de tonijn goed uitlekken. Snipper de ui en snijd de augurken fijn. Meng de tonijn met de kwark, ui en augurk. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout.
Tip:
Voeg voor een frisse variant eens fijngesneden stukjes appel toe, voor een meer hartige variant kappertjes of fijngesneden olijven.