Er wordt nog vaak gezegd dat je maar enkele eieren per week mag. Ze zouden namelijk slecht zijn voor ons cholesterol. Dit is misplaatst; eieren hebben slechts een minimaal effect op onze
cholesterolwaarden. Daarbij bevat het gehele ei ontzettend veel goede voedingsstoffen! Kook ze, bak ze, maak er een gevulde omelet van… of probeer eens deze shakshuka!
Shakshuka met kikkererwten en fèta
Ingrediënten (2 pers.)
400 gram tomatenblokjes
1 blikje kikkererwten (130 gram, uitlekgewicht)
4 eieren
1 rode paprika
1 ui
1 teen knoflook
50 gram fèta
1 tl paprikapoeder
0,5 tl komijn
snuf chilipoeder
1 el verse peterselie, grof gehakt
Olijfolie
Bereiding
Laat de kikkererwten goed uitlekken. Snijd de paprika in blokjes. Snipper de ui en knoflook. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de komijn, chili en paprikapoeder
toe. Bak de paprika een paar minuten mee. Voeg de tomatenblokjes en kikkererwten toe, breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen tot een dikkere saus. Voeg eventueel een scheutje water toe als
de saus te dik wordt. Breng op smaak met peper en zout. Verkruimel de fèta boven de pan. Maak kuiltjes in de saus en laat hier de eieren in glijden. Laat ze met de deksel op de pan stollen naar
gewenste dikte. Garneer met wat peterselie en serveer met salade en/of brood.