De salade op een toastje is bij velen geliefd. Tonijnsalade is natuurlijk een van de klassiekers. Op welke verjaardag staat ´ie niet op tafel? Helaas is het woord ‘salade’ niet zo’n beste
omschrijving voor dit smeersel. De varianten uit de winkel zijn niet bepaald gezond te noemen; ze bevatten een berg aan toevoegingen en onnodig veel calorieën. Zelf maken is binnen enkele minuten
gedaan, 100% verantwoord en zeker zo lekker!
Ingrediënten (1 bakje)
1 blikje (160 gram) tonijnstukken op water
Halve rode ui
4 middelgrote augurken (zoetzuur)
2 el magere kwark
1 kleine el citroensap
Peper en zout naar smaak
Bereiding
Laat de tonijn goed uitlekken. Snipper de ui en snijd de augurken fijn. Meng de tonijn met de kwark, ui en augurk. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout.
Tip:
–> Voeg voor een frisse variant eens fijngesneden stukjes appel toe, voor een meer hartige variant kappertjes of fijngesneden olijven.