Shakshuka bestaat uit gepocheerde eieren in pittige, kruidige tomatensaus. In dit recept gebruik ik kikkererwten, zodat je meteen extra eiwitten en vezels binnenkrijgt. De fèta zorgt voor een
lekker hartig tintje. Je kunt de shakshuka zo pittig maken als je zelf wilt; voeg naar smaak meer chilipoeder toe. Shakshuka is een heerlijk én makkelijk gerecht wat je zowel voor ontbijt, lunch
als avondeten kan eten. Serveer voor een complete maaltijd bijvoorbeeld met een groene salade, volkorenbrood of een volkoren pita!
Ingrediënten (2 pers.)
400 gram tomatenblokjes
1 blikje kikkererwten (130 gram, uitlekgewicht)
4 eieren
1 rode paprika
1 ui
1 teen knoflook
50 gram fèta
1 tl paprikapoeder
0,5 tl komijn
snuf chilipoeder
1 el verse peterselie, grof gehakt
Olijfolie
Bereiding
Laat de kikkererwten goed uitlekken. Snijd de paprika in blokjes. Snipper de ui en knoflook. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de komijn, chili en paprikapoeder
toe. Bak de paprika een paar minuten mee. Voeg de tomatenblokjes en kikkererwten toe, breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen tot een dikkere saus. Voeg eventueel een scheutje water toe als
de saus te dik wordt. Breng op smaak met peper en zout. Verkruimel de fèta boven de pan. Maak kuiltjes in de saus en laat hier de eieren in glijden. Laat ze met de deksel op de pan stollen naar
gewenste dikte. Garneer met wat peterselie en serveer met salade en/of brood.