Een frittata is een soort dikke, boerenomelet. Het is een Italiaans gerecht dat ooit ontstaan is uit armoede. Het wordt namelijk gemaakt van allerlei overgebleven restjes. Heb je zin in een
snel, gemakkelijk gerecht? Dan is een frittata ideaal. Je kunt er alles aan toevoegen, net wat je in huis hebt en wat jij lekker vindt. In dit recept gebruik ik broccoli, gerookte zalm en
doperwten. Eet de frittata als lunch, serveer hem als diner met extra broccoli en een dikke snee volkorenbrood, of neem een stuk mee naar je werk. Koud is ‘ie namelijk ook lekker!
Ingrediënten (2 pers.)
4 eieren
150 gram broccoli
120 gram doperwten
Een halve ui
100 gram gerookte zalm
0,5 tl kerriepoeder
Peper naar smaak
Evt: tuinkers naar smaak
Olie
Bereiding
Kluts de eieren los in een kom. Was de broccoli en snijd hem klein. Snipper de ui en snijd de gerookte zalm in repen. Verhit een scheutje olie in een middelgrote koekenpan (liefst met wat dikkere
bodem) en fruit hierin de ui en broccoli vijf minuten aan. Voeg de erwten toe en breng het mengsel op smaak met de kerriepoeder en een snuf peper. Leg de gerookte zalm erop en schenk de geklutste
eieren erover. Bak het geheel vijf minuten op medium vuur. Laat de pan op zacht vuur staan tot de eieren gestold zijn, dek de pan hiervoor af met een deksel. Halveer de frittata, snijd in punten
en serveer eventueel met tuinkers.
Serveer de frittata met…
–> Extra gekookte broccoli of een groene salade.
–>Een lekker stevige snee volkorenbrood.
Voedingswaarden (p.p.)
361 kcal
30 gram eiwit
12 gram koolhydraten (waarvan 2 gram suikers)
20 gram vet (waarvan 5 gram verzadigd vet)
6 gram vezels