Chocolade is voor mij het ultieme genot. Om het een beetje gezond te houden, experimenteer ik veel met cacaopoeder. Dat geeft je eten een lekkere chocoladesmaak, maar zorgt niet meteen voor
een calorie-explosie. Perfect.
Deze pannenkoekjes zijn een fantastische start van je weekend. Gezond, lekker en voedzaam. Met slechts een paar ingrediënten draai je in no-time een heel fijn ontbijt in elkaar. Wat wil je
nog meer?
Ingrediënten (voor circa 6 pannenkoekjes)
5 eetlepels havermout
3 eieren
2 rijpe bananen
2 eetlepels cacaopoeder (ongezoet)
Olijfolie
Evt. toppings
Denk aan een lepel kwark of yoghurt, vers fruit, noten, pitten, zaden… etc.
Ik gebruikte magere kwark, blauwe bessen en wat extra cacaopoeder.
Bereiding
Maal de havermout in een blender of keukenmachine fijn tot havermeel.
Snijd de banaan in plakjes, voeg samen met alle andere ingrediënten toe aan de blender en mix tot een glad beslag. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met olie. Bak telkens 3 pannenkoekjes
door met een juslepel kleine hoopjes in de pan te gieten. Keer om zodra de bovenkant wat droger is. Dit gaat vrij snel. Bak nog even kort en leg op een verwarmd bord (bijv. bovenop een pan met
water op laag vuur) om ze warm te houden. Doe wat nieuwe olie in de pan en bak zo het beslag op. Stapel de pannenkoekjes op een mooi bord en maak af met toppings naar keuze. Smakelijk!
Voedingswaarden (portie van 3 pannenkoekjes)
330 kcal
21 gram eiwit
65 gram koolhydraten (waarvan 36 gram suikers)
32 gram vet (waarvan 8 gram verzadigd)
11 gram vezels