Het wordt heerlijk lenteweer deze week! Bij zo’n lekker zonnetje past een lichte, frisse salade. De salade Niçoise is een echte klassieker. Toch zijn er talloze variaties op
deze salade. In dit recept gebruik ik krieltjes, cherrytomaten en zwarte olijven met daarbij een mosterddressing. Een fijn gerecht voor de avondmaaltijd, of neem hem eens mee in een bakje naar je
werk.
Wat? Diner
Hoeveel? 2 personen
Tijd? 15-20 minuten
Niveau? Makkelijk
Ingrediënten
1 blikje tonijn op water (uitlekgewicht 185 gram)
250 gram krieltjes
200 gram haricots verts (of sperziebonen)
150 gram sla naar keuze
12 cherrytomaten
50 gram zwarte olijven
1 kleine rode ui
2 eieren
1 tl fijne mosterd
1 teentje knoflook (geperst)
2 el olijfolie
1 el witte wijnazijn
Snufje peper
Scheutje citroensap
Bereiding
Kook de krieltjes in circa 12 minuten beetgaar. Kook ondertussen de eieren in 8 minuten hard en laat ze afkoelen. Giet de
krieltjes af en laat ze afkoelen. Kook de haricots verts beetgaar in circa 3 minuten en giet af. Laat ook deze afkoelen. Laat ondertussen de tonijn uitlekken. Snijd de cherrytomaten door de helft
en snijd de ui in kleine ringen. Pel de afgekoelde eieren en snij ze in kwarten. Klop een dressing van de olijfolie, witte wijnazijn, knoflook en mosterd. Maak op smaak met peper en
citroensap. Schep de krieltjes in een mooie schaal. Verdeel hierover de haricots verts en de sla. Voeg de cherrytomaten en
de ui toe. Verdeel de tonijn over de salade, leg de kwarten ei er bovenop en verdeel de olijven erover. Maak af met een scheutje dressing. Eetsmakelijk!
Tips
–> Voeg wat kappertjes of ansjovis toe voor nog meer smaak.
–> Vervang de krieltjes eens door volkoren pasta (30 gram, ongekookt gewicht).
–> Pas het recept gerust aan naar jouw voorkeur. Wil je liever geen aardappelen, maar meer groenten? Geen probleem!
Voedingswaarden p.p.
476 calorieën
41 gram eiwit
31 gram koolhydraten (waarvan 8 gram suikers)
22 gram vet (waarvan 2 gram verzadigd vet)
9 gram vezels
Geniet van de mooie dagen!
Groetjes, Suzanne